Roanoke 
FOOD HUB

4TH YEAR INTEGRATIVE

BRYAN BAY

 
 

The Concept.

Residences that float above the city's bustle...

 

5 Key Decisions.

Site Conditions

 

 5  The setback of the modern through the historic face masks the true size of the building to pedestrians. 

 2  Begin a new Greenway through future development, that reconnects with the existing Market St. Greenway

 
campbell.png
greenwayelevel.png

The Public Space

Click to zoom in.

L1

1

2

3

4

 | Commercial Kitchen Cook

 | Commercial Kitchen Prep

 | Teaching Kitchen Cook

 | Teaching Kitchen Prep

5

6

7

8

 | Egress Stairwell

 | Freezer

 | Refrigerator

 | Dish Clean

9

10

11

12

 | Event/Dining Space

 | Bar Area

 | Resident Lobby

 | Main Entry

13

14

15

16

 | Mail Room

 | Storage & Prep

 | Utility

 | Egress Stairwell

17

 | Loading Dock

The Kitchen as a Spectacle 

The decision to move the entry off Campbell was made to place emphasis on the kitchen as the building's public spectacle.

The kitchen, its users, pull people into the greenway towards the entrance.

The glass corner allows for signage and the turning of sightlines.

Entry Sequence

The start of the Greenway.

Continuation of the curb's brickwork to redirect pedestrian traffic. 

 

The Private Space

Click to zoom in.

L2

18

19

20

21

 | Egress Stair w/Seating

 | Utility Room

 | Large Communal Room

 | Utility Room

22

23

24

25

 | Custodian Closet

 | AirBnB/Visitor Room

 | Small Communal Room

 | Egress Stair

26

27

28

29

 | Egress Stair

 | Fitness/Multipurpose 

 | Utility Room

 | Custodian Closet

30

31

 | Egress Stair

 | Food Hub Greenhouse

L3

 

Details.